Novi broj informativnog biltena Vicepostulature bl. Drinskih mučenica

Kreirano: Četvrtak, 13 Prosinac 2012

Zagreb, (IKA) – Uoči drugog spomendana bl. Drinskih mučenica, Vicepostulatura je objavila novi, deveti broj informativnog biltena. Na tragu Godine vjere, urednica biltena i vicepostulatorica s. M. Ozana Krajačić, FDC ističe kako su blažene Drinske mučenice vjeru hranile i krijepile molitvom, shvaćenom i življenom kao susret sa živim Bogom. Nadovezujući se na te riječi, bilten donosi nekoliko priloga čija je tema molitva. Tekst naslovljen "Moli često" potpisuje s. M. Pia Herman, FDC, a započinje ga vrlo znakovito: savjetom koji je s. Jula dala u prosincu 1940. svojoj mladoj nećakinji Ljiljani Abijanac "moli često pa makar i kratko jer samo molitva čuva nas od propasti". O temi molitve u tekstu "Molitva – snaga mučenika" promišlja s. M. Ozana Krajačić. Bilten donosi i osvrte na proslavu prve obljetnice beatifikacije u Goraždu i Sarajevu, kao i na zahvalnu misu u župi bl. Jule. 
Sugovornik biltena je don Vjenceslav Kujundžić, župnik župe na Mertojaku u Splitu, koja je kao svoje suzaštitnice izabrala bl. Drinske mučenice. Tu je i tekst o početku Godine vjere u zagrebačkoj župi sv. Ivana koja je bila u znaku bl. Drinskih mučenica. 

 

Rubrika "događanja" donosi prilog o proslavi 100. rođendana s. Bernardete Banje 30. lipnja u Velikom Grđenovcu, kao i o predstavljanju slikovnice "Snježni Drinski anđeli". Tu je i prilog o izložbi s beatifikacije Drinskih mučenica održane u Pečuhu te o predstavljanju Drinskih mučenica u Čenstohovi a sve to vezano uz širenje pobožnosti prema blaženicama među katolicima esperantistima. 
U rubrici "putovima blaženica" mogu se pročitati prilozi o širenju pobožnosti i organiziranim hodočašćima u Sarajevo, Pale i Goražde. Među skupinama hodočasnika posebno valja istaknuti redovnike i redovnice Dubrovačke biskupije te mlade iz Petrinje koji s čitateljima rado dijele i svoja zapažanja. 
Čitatelji mogu pročitati i više svjedočenja o uslišanim molitvama po zagovoru bl. Drinskih mučenica, a tu je i molitva za proglašenje svetim bl. Drinskih mučenica. 
Bilten počinje i završava u duhu Godine vjere. Na posljednjoj stranici bilten donosi riječi kardinala Vinka Puljića o obljetnici beatifikacije: "U ovoj Godini vjere molimo za hrabru vjeru koja je sposobna učiniti sve nas svjedocima". 

Hitovi: 11280