Komisija za Hrvatski martirologij - Crkva hrvatskih mučenika

VII. simpozij Stopama pobijenih

Kreirano: Petak, 25 Rujan 2015

Široki Brijeg, (IKA) - VII. simpozij Stopama pobijenih, u organizaciji Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" na čelu s fra Miljenkom Stojićem, održan je u nedjelju 20. rujna u Širokom Brijegu. Simpozijem se pokušava osvijetliti istina o ubojstvu 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštva puka Božjeg u II. svjetskom ratu i poraću te povijesne okolnosti u kojima se to dogodilo.

Opširnije...

IZIŠAO 15. BROJ GLASILA »STOPAMA POBIJENIH«

Kreirano: Četvrtak, 16 Srpanj 2015

Široki Brijeg, 16. srpnja 2015. (Ivana Karačić / Vicepostulatura) – U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« izišao je novi broj glasila Stopama pobijenih čiji je glavni i odgovorni urednik fra Miljenko Stojić. U njemu se poglavito nalaze novosti u istraživanju okolnosti jugokomunističkog ubojstva 66. hercegovačkih franjevaca te odjek u puku.

Opširnije...

MACELJ: HERCEGOVAČKI FRANJEVCI DAROVALI XI. POSTAJU KRIŽNOGA PUTA

Kreirano: Srijeda, 03 Lipanj 2015

Macelj, 3. lipnja 2015. (Josipa Vukoja / Vicepostulatura) – Jedno od stratišta hercegovačkih franjevaca jest i Macelj, gdje su jugokomunisti pogubili oko 13.000 Hrvata. Tu su svoj životni hod završili hercegovački franjevci fra Metod Puljić, fra Darinko Mikulić i fra Julijan Petrović. Jugokomunisti su ih pogubili zajedno s još 21 svećenikom, redovnikom i bogoslovom 4./5. lipnja 1945.

Opširnije...

VINKOVCI: GRAD PRIJATELJ ŠIROKOG BRIJEGA POČAŠĆEN PROJEKCIJOM FILMA »IN ODIUM FIDEI – IZ MRŽNJE PREMA VJERI«

Kreirano: Nedjelja, 31 Svibanj 2015

Vinkovci, 29. svibnja 2015. (I. M. / laudato.hr) – Zločin komunističko-partizanskih jedinica, počinjen nad 66 hercegovačkih franjevaca tijekom Drugog svjetskog rata, nije ostavio ravnodušnima nazočne na projekciji dokumentarnog filma »In odium fidei – Iz mržnje prema vjeri« koja je održana sinoć, 28. svibnja, u Gradskom kazalištu »Joza Ivakić« u Vinkovcima.

Opširnije...

Pretpremijerno prikazan dokumentarni film "In odium fidei – Iz mržnje prema vjeri" – istina o mučeničkoj žrtvi 66 hercegovačkih franjevaca

Kreirano: Petak, 13 Veljača 2015

Zagreb, (IKA) – Dokumentarnim filmom "In odium fidei" – "Iz mržnje prema vjeri", pretpremijerno prikazanim u kinu "Europa" u Zagrebu u srijedu 11. veljače, osvijetljena je desetljećima zakopana istina o 66 hercegovačkih franjevačkih mučenika, žrtava partizansko-komunističke mržnje i ne samo na vjeru, nego i na sve hrvatsko u tijeku II. svjetskog rata i u poratnim godina.

Opširnije...

NA ŠIROKOM BRIJEGU OBILJEŽENA 70. OBLJETNICA KOMUNISTIČKOG UBOJSTVA HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA

Kreirano: Nedjelja, 08 Veljača 2015

Široki Brijeg, 8. veljače 2015. (Ivana Karačić) – Od 4. do 7. veljače u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu održali su se »V. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u spomen na 66 njih koje su komunisti ubili tijekom i nakon Drugog svjetskog rata. Program uobičajeno priređuje Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Opširnije...

NASTAVLJENI »V. DANI POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA«

Kreirano: Subota, 07 Veljača 2015

Široki Brijeg, 7. veljače 2015. (Ivana Karačić) – U samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu jučer, 6. veljače, održana je treća večer molitvenog programa »V. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca«, kojima se obilježava 70. obljetnica ubojstva hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću. Molitvu krunice u 17.30 predvodili su fra Dane Karačić i članovi Franjevačkog svjetovnog reda, a svetu misu u 18.00 predvodio je provincijal hercegovačkih franjevaca dr. fra Miljenko Šteko.

Opširnije...

V. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca (2)

Kreirano: Petak, 06 Veljača 2015

Široki Brijeg, 6.veljače 2015. (Ivana Karačić) – Molitvom krunice, koju su predmolili fra Željko Barbarić i članovi Frame, nastavljen je molitveni program »V. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca«. Svetu misu u 18.00 predvodio je fra Lovro Gavran, provincijal Bosne Srebrene, uz sumisništvo vicepostulatora fra Miljenka Stojića, širokobriješkog gvardijana fra Tomislava Puljića i ostalih fratara širokobriješkog samostana.

Opširnije...

ZAPOČELI »V. DANI POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA«

Kreirano: Četvrtak, 05 Veljača 2015

Široki Brijeg, 5. veljače 2015. (Ivana Karačić) – U srijedu, 4. veljače, molitvom krunice u 17.30 te sv. misom zadušnicom u 18.00 u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu započeli su »V. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca«. Oni se održavaju u spomen na 66 franjevaca koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću. Ove godine pada 70. obljetnica toga strašnog događaja.

Opširnije...

Započinju »V. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca«

Kreirano: Utorak, 03 Veljača 2015

Široki Brijeg, 2. veljače 2015. (Vicepostulatura) – U samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu 4. veljače započinju »V. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 70. obljetnice komunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca.

Opširnije...